Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Τα πρωτοποριακά έργα του Ζαχαρία Ασημιανάκη

Ο 55χρονος αυτοδίδακτος ζωγράφος Ζαχαρίας (Ζάχος) Ασημιανάκης εγκαινίασε την παρθενική του εμφάνιση στα εικαστικά δρώμενα μπροστά στο φιλότεχνο κοινό.

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα: «Ταξιδεύοντας με μια παλέτα» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΑΛΙΚΟ (πλ. Ψυρρή) από τις 13-22 Απριλίου, εκθέτοντας τρία από τα τελευταία του δημιουργήματα με τίτλους : «Ο Αδάμ και η Εύα», «Οι δρόμοι του τρελού», «Η μάσκα».

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό καλλιτέχνη με έκδηλο πάθος για χρώμα, ανεξάντλητο πειραματισμό στα πλαίσια της σύγχρονης ζωγραφικής καθώς και την εκλεκτή διάθεση για χρήση εκείνης της μανιέρας εκ περιτροπής που θα μετουσιώσει το έντονο φανταστικό του στοιχείο σε μοναδικό εικαστικό έργο τέχνης. 




Η θεματολογία του ποικίλει ανάλογα προκειμένου να εξασφαλίσει μια χρονική συνέχεια από το αρχέγονο στο σύγχρονο και πρωτίστως χαρακτηρίζεται απ΄ την αδιάκοπη προσπάθεια του καλλιτέχνη να διαχωριστεί ως σύνολο το έργο του από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις των ομότεχνών του.





Ως γνήσια ιδιόρρυθμη ιδιοσυγκρασία διακρίνεται από υπερβολική αυτοπεποίθηση τόσο για την τεχνική του όσο και για την πορεία υλοποίησης του έργου του, το οποίο μπορεί μεν δύσκολα να ταξινομηθεί αλλά εύκολα δύναται να αποτιμηθεί σε αξία.


Αυτή την περίοδο προετοιμάζει μια σειρά έργων τα οποία θα καταστεί δυνατόν να φθάσουν στα χέρια ιδιωτών (κατ΄ απαίτηση των ιδίων) μετά από διεθνή πλειστηριασμό λίαν προσεχώς.



Θα παρουσιάσει δύο ατομικές εκθέσεις , μία στην Κρήτη και μία στον πολυχώρο Μάνος Λοΐζος, οι οποίες θα περιέχουν και γλυπτά και ποιητικές συλλογές.

Για τις εκθέσεις αυτές θα ενημερωθεί το κοινό σύντομα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου