Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δώρα Λουκίσα: «Αν δεν είσαι ερωτεύσιμος δεν έχεις πετύχει τον στόχο»

Είναι νέα όμορφη και άκρως ταλαντούχα. Η Δώρα Λουκίσα που ξέρει να παίζει σε διπλό ταμπλό και τα καταφέρει εξίσου και στο ρόλο της ηθοποιού αλλά και στα καθήκοντα της παρουσιάστριας, μίλησε αποκλειστικά στο Writing For The Stars  για την καριέρα της, τις συνεργασίες, τους συμπρωταγωνιστές της αλλά και τον έρωτα!


Συνέντευξη: Μαίρη Καράμπελα

Η Δώρα, δεν είναι μόνο ανήσυχο πνεύμα αλλά και το φωτεινό παράδειγμα ότι στις μέρες μας υπάρχουν ακόμα αληθινά ταλέντα με όρεξη και αγάπη για την τέχνη. Οι υποχρεώσεις της είναι πολλές αυτή την περίοδο καθώς καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα, κατάφερε όμως να βρει τον απαραίτητο χρόνο και να μας μιλήσει για τα πάντα. Αυτή την περίοδο την βρίσκει κανείς στο κανάλι 9! Ποια η σχέση της με την Ελένη Πετρουλάκη και τη Ρέα Τουτουντζή; Ποιους Έλληνες ηθοποιούς θαυμάζει; Τι θα έκανε αν έβλεπε τον εαυτό της πρωταγωνίστρια σε ροζ βίντεο και τι δεν συγχωρεί σε μια σχέση;

Λεζάντα: Η Δώρα με την Ελένη Πετρουλάκη για λογαριασμό της εκπομπής «Υγεία και ομορφιά» 

Συνεργάζεσαι με την Ελένη Πετρουλάκη στην εκπομπή «Υγεία και ομορφιά». Πώς είναι η σχέση σας;
Με την Ελένη γνωριστήκαμε μέσω των εκπομπών και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που παλεύει καθημερινά όπως όλοι. Η σχέση μας είναι πάρα πολύ καλή στα πλαίσια της συνεργασίας και όχι μόνο. Ξέρεις απλώς με κάποιους ανθρώπους ταιριάζεις να κάνει παρέα και εκτός πλατό και με κάποιους άλλους όχι, δεν είναι κακό.
Λεζάντα: Η Δώρα με την Ελένη Πετρουλάκη και τον σκηνοθέτη Κώστα Νομικό.
 

Κάνετε δηλαδή παρέα και εκτός;
Δυστυχώς, είναι δύσκολο λόγω των πολλών υποχρεώσεων αλλά θα μπορούσαμε άνετα!

Θα μπορούσες να κάνεις και την Ρέα Τουτουντζή, που συνεργάζεστε στην εκπομπή «Dream Day»;
Με την Ρέα είναι αλλιώς. Δεν έχουμε στουντιακή επαφή, έχουμε άλλου είδους συνεργασία…

Τι συνεργασία; 
Της «δανείζω» την φωνή μου!

Τη Ρέα τη γνωρίσαμε ως μοντέλο και την είδαμε να κάνει στροφή στην τηλεόραση και το θέατρο όπως και άλλες γνωστές κυρίες. Πώς κρίνεις αυτό το φαινόμενο που υπάρχει στο καλλιτεχνικό χώρο, το οποίο άτυπα επιβεβαιώνει τη ρήση ότι «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις»; 
Στην Ελλάδα καλώς ή κακώς βλέπουμε αρκετά συχνά πως δεν υπάρχει αξιοκρατία. Αν δεν είχα σπουδάσει όλα αυτά, δεν είχα ξοδέψει άπειρα χρήματα για να μάθω τις τεχνικές της υποκριτικής, της ορθοφωνίας, της παρουσίασης και δεν είχα δουλέψει τζάμπα άπειρες ώρες μέχρι να μάθω κάποια πράγματα ώστε να βγάζω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, θα σου έλεγα «έλα μωρέ, γιατί είναι κακό»; Όμως θεωρώ πλέον ότι είναι κακό το να είσαι άσχετος και να θες να ασχοληθείς επειδή έχεις το κονέ. Όσο για την Ρέα είναι ένας άνθρωπος που έχει διανύσει πάρα πολλά χιλιόμετρα on camera και θεωρώ πως έχει κάθε δικαίωμα να βρίσκεται στους χώρους αυτούς που είναι αυτήν την στιγμή. Τώρα αν θα παραμείνει, ο χρόνος θα δείξει..

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΧΥΜΑ ΔΥΟ»

Πριν λίγο καιρό, πήρες μέρος στην ταινία «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα και έπαιξες στο πλευρό του Γιάννη Στάνκογλου και του Τάκη Σπυριδάκη. Πώς ήταν η εμπειρία;
Είχα την τιμή να βρεθώ κι εγώ εκεί και να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους. Βέβαια, με το Γιάννη και τον Τάκη δεν είχαμε σκηνή μαζί. Υποδύθηκα τον ρόλο μιας ιερόδουλης. Οφείλω να πω πως ο σκηνοθέτης μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, το cast των ηθοποιών είναι πολύ πετυχημένο! Στην ταινία παίζει έπειτα από πάρα πολλά χρόνια αποχής από τον ελληνικό κινηματογράφο, η Ζωή Λάσκαρη αλλά και ο Γιώργος Κιμούλης. Είναι μια ταινία που δεν πρέπει να χάσει κανείς κατά την ταπεινή μου άποψη.

Λεζάντα: Backstage από την ταινία «The Republic» του Δημήτρη Τζέτζα.

Πότε βγαίνει στους κινηματογράφους;
Αν όλα πάνε καλά, ακούγεται ότι θα βγει στην μεγάλη οθόνη γύρω στον Μάρτιο του 2015.

Πριν μερικούς μήνες σε απολαμβάναμε και στο «Χύμα Δύο», ένα χιουμοριστικό show με σκετσάκια, το οποίο αγάπησε ιδιαίτερα το κοινό. Οι πηγές μου λένε ότι θα συνεχιστεί! Πότε ξεκινήσετε ξανά νέα γυρίσματα;
Ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα ως τώρα. Ήταν μια ιδέα του Γιάννη Τσαούση, ο οποίος είναι κι ο σεναριογράφος της σειράς και το «ταίρι» μου επί της οθόνης. Με την πολύτιμη βοήθεια του σκηνοθέτη μας Κώστα Νομικού, η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και τους δύο που μ' επέλεξαν γι' αυτόν τον ρόλο. Χαίρομαι που αγαπήθηκε από το κοινό γιατί όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ακόμα είμαστε σε συζητήσεις για όλα. Αν θα συνεχιστεί θα είσαι η πρώτη που θα το μάθεις!
Λεζάντα: Η Δώρα μαζί με τον σεναριογράφο της σειράς «Χύμα...δυο» και συμπρωταγωνιστή της, Γιάννη Τσαούση.

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ AL PACINO»

Πώς είναι ο ιδανικός άνδρας για σένα;
Ο ιδανικός άνδρας δε νομίζω ότι υπάρχει, απλώς συμβιβαζόμαστε πάντα..

Έχεις ερωτευτεί ποτέ συμπρωταγωνιστή σου; Με ποιον ηθοποιός θα ήθελες να υποδυθείς το ζευγάρι;
Ο έρωτας πιστεύω ότι υπάρχει πάντα στην ατμόσφαιρα. Αν δεν είσαι ερωτεύσιμος δεν νομίζω ότι έχεις πετύχει και τον στόχο. Με τον Al Pacino θα ήθελα να παίξω σίγουρα όσα χρόνια κι αν περάσουν! Επίσης στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ηθοποιούς.  Μάλιστα, δύο θα μπορούσαν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα απ' αυτά που κλίνονται να κάνουν είναι ο Γιώργος Χρυσοστόμου και ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος, όπως κι άλλοι φυσικά.

Τι σε ξενερώνει σε έναν άνδρα;
Όταν μου λέει ψέματα. Με τρελαίνει. Χίλιες φορές να μου πει «έλα δω κάτσε κάτω να σου πω δεν πάει άλλο, παρά να μου λέει ψέματα».

Πιστεύεις στο Θεό;
Πιστεύω στο Θεό και στην δικαιοσύνη να σου πω την αλήθεια γιατί μέχρι τώρα πιστεύω πως Εκείνος με έχει βοηθήσει σε πολλά.

Τι δεν συγχωρείς σε μια σχέση;
Σε μια σχέση δεν θα συγχωρούσα ποτέ τα ψέματα και την απιστία. Είναι κάτι που σιχαίνομαι.

Υπήρχαν επαγγελματικές προτάσεις που απέρριψες και για ποιους λόγους;
Έχω απορρίψει πρόταση για ερωτική ταινία και να σου πω την αλήθεια δεν ήταν από μία παραγωγή μόνο... Ο λόγος είναι ότι απλώς δεν ήθελα να το κάνω. Δεν κατηγορώ αυτούς που το κάνουν φυσικά, είναι μαγκιά τους.

Έχουμε δει κατά καιρούς να βγαίνουν στο φως προσωπικές στιγμές επωνύμων γυναικών. Σου είχε συμβεί κάτι ανάλογο;
Αν δεν με έχετε δει εσείς κάπου τότε μάλλον δεν θα μου 'χει συμβεί!

Τι θα έκανες αν σου συνέβαινε;
Νομίζω μήνυση κάνεις σ' αυτές τις περιπτώσεις…



ΈΝΑ ΑΣΤΕΡΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!

Η Δώρα αφηγείται: «Ξεκίνησα να σπουδάζω στην Θεσσαλονίκη όπου και είχα σκοπό να ακολουθήσω την κτηνιατρική, έπειτα από τις πιέσεις του συχωρεμένου του πατέρα μου, όμως εμένα με τραβούσαν άλλα κι επειδή δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνω αυτό που θέλουν οι άλλοι, γιατί δεν μπορώ την καταπίεση, έκανα στροφή για να ανακαλύψω τι είναι αυτό που μου αρέσει τελικά. Ούτε κι εγώ ήξερα. Σπούδασα δημοσιογραφία σε ένα δημόσιο ΙΕΚ, παράλληλα έκανα ορθοφωνία και σεμινάρια παρουσίασης. Όταν τελείωσα την σχολή για καλή μου τύχη -δεν είχα κανένα μέσον σε πληροφορώ- βρήκα δουλειά ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ψυχαγωγικής εκπομπής και στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Εργάστηκα δύο χρόνια εκεί, όπου ήταν αρκετά για να συγκεντρώσω τα χρήματα της δραματικής σχολής που ήθελα πάντα να πάω κι έτσι το έκανα κι αυτό. Η δραματική σχολή οφείλω να σου πω ότι με βοήθησε πολύ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στο να συγκεντρώνομαι και να κάνω την δουλειά μου όταν στο περιβάλλον επικρατεί ένα χάος, γιατί στον χώρο της τηλεόρασης σημασία έχει αυτό που συμβαίνει στα πλαίσια του "κουτιού". Το τι γίνεται πίσω δεν τον ενδιαφέρει τον τηλεθεατή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου