Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μαρία Κηλαηδόνη, Goodfellas και Πάνος Μπίρμπας σε ένα Κυριακάτικο μουσικό ταξίδι!

Φωτογραφία: @Nicholas Carellos 
Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Nixon Bar, η κόρη του Λουκιανού Κηλαηδόνη μαζί με τη μπάντα της και τον άκρως ταλαντούχο Πάνο Μπίρμπα χαρίζουν νύχτες μαγικές στο κοινό που αγαπά το καλό τραγούδι.


Οι “Maria Kilaidoni & the Goodfellas” σχηματίστηκαν τον φθινόπωρο του 2013. Παρά τα διαφορετικά μουσικά background των μελών του συγκροτήματος, το σχήμα βρήκε τον προσωπικό του «ήχο» γρήγορα. Έχουν εμφανιστεί σε αρκετούς συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Η Μαρία Κηλαηδόνη ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στην ηλικία των 12 ετών. Από τα 14 της έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα και με διάφορα μουσικά στυλ (rock, funk, blues και country). Την διακρίνει η απλότητα και η αμεσότητα της ερμηνείας της. Το τελευταίο διάστημα συνθέτει δικά της τραγούδια, σε ελληνικό στοίχο.

Ο Πάνος Mπίρμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Με τη μουσική ασχολήθηκε στην ηλικία των 11 ετών, όταν ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας και πιάνο καθώς και θεωρίας. Έχει υπάρξει μέλος διαφορετικών μουσικών συγκροτημάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ ως μέλος τους αλλά και ανεξάρτητα, τέλος έχει ασχοληθεί με την μουσική για το θέατρο. Το 2012 ηχογραφεί το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο του 2013 με τον τίτλο ''Μοurnful'' σε επιμέλεια και παραγωγή του Lolek από την FM records.

Απ΄ την πρώτη στιγμή που συναντήθηκαν, η Μαρία και ο Πάνος συνειδητοποίησαν ότι έχουν έναν πολύ κοντινό τρόπο σκέψης και πολλά κοινά σημεία έκφρασης, πράγμα που τους ώθησε γρήγορα στο να συνεργαστούν.

Παρ΄ όλο που έχουν διανύσει ένα ξεχωριστό, μουσικό μονοπάτι, αλλά, έχοντας ως αφετηρία την κοινή τους αγάπη για τον αμερικάνικο ήχο της folk – country σκηνής, συνδύασαν τα διαφορετικά τους στοιχεία, διατηρώντας ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δικό τους μοναδικό ύφος.

Είσοδος δωρεάν. Ώρα έναρξης: 20:00 Nixon Bar: Αγησιλάου 61β, Κεραμεικός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου